Πόνος: Βελονισμός και εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές


Ο βελονισμός και οι εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές massage είναι θεραπευτικές τεχνικές αντιμετώπισης τόσο του αιφνίδιου πόνου όσο και του χρόνιου πόνου.


Στοχεύουν στην απαλλαγή του ανθρώπου από τον πόνο και τη δυσλειτουργία και στην εναρμόνιση της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος.


Βελονισμός και κινέζικη μάλαξη (tuina) ένας υπέροχος θεραπευτικός συνδυασμός για την αντιμετώπιση των διαφόρων μυοσκελετικών προβλημάτων, που βασανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο. Στα μυοσκελετικά προβλήματα συγκαταλέγονται αυχενικά σύνδρομα, ημικρανίες, παθήσεις ώμου, τενοντίτιδες, οσφυοισχιαλγίες κλπ.


Η συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση ξεκινάει με την εφαρμογή βελόνας στα ειδικά βελονιστικά σημεία και συνεχίζει με την εφαρμογή της κινέζικης μάλαξης που περιλαμβάνει μια σειρά ευφάνταστων χειρισμών με τη χρήση βεντούζας, moxa, gua sha (ειδικά εργαλεία της κινέζικης μάλαξης). Τα ευεργετικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου θεραπευτικού συνδυασμού είναι πολλά και σχετίζονται με την επίδραση τόσο της εφαρμογής της βελόνας όσο και της εφαρμογής της μάλαξης (massage) στο ανθρώπινο σώμα.


Σιάτσου πρόκειται για μια μέθοδο εργασίας πάνω στο σώμα του ανθρώπου, όπου με τον αντίχειρα, τα δάκτυλα και τις παλάμες εφαρμόζεται πίεση για να διορθώσει εσωτερικές δυσλειτουργίες, να προωθήσει και να διατηρήσει την υγεία και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες. Επαναφέρει την ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας.


Η εφαρμογή του συστήνεται σε ανθρώπους που θέλουν να γευτούν την εμπειρία της πλήρους χαλάρωσης. Ο θεραπευόμενος αφήνεται κυριολεκτικά στα χέρια του θεραπευτή και η εμπειρία της χαλάρωσης και της αναζωογόνησης είναι πραγματικά λυτρωτική. Συνιστάται σε ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνίες έντονο στρές, προβλήματα διαχείρισης άγχους και χρόνιου μυοσκελετικού πόνου.


Ολιστικό massage. Πρόκειται για μία τεχνικής massage που γίνεται σε όλο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών μας και έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του σώματος με αποτέλεσμα την άμεση ανακούφιση και χαλάρωση. Συνιστάται για επαγγελματίες αθλητές ή για ανθρώπους με έντονη αθλητική δραστηριότητα.


Ρεφλεξολογία. Εφαρμόζεται στα πέλματα και το αίσθημα της ανακούφισης είναι άμεσο. Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα αντανακλαστικά σημεία ενέργειας κυρίως στα πέλματα για να επιδράσουμε θεραπευτικά σε όργανα ή συστήματα του εσωτερικού ή εξωτερικού μέρους του σώματος. Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία τα πελματά μας αποτελούν μια τέλεια μικρογραφία ολόκληρου του οργανισμού. Συνιστάται ιδιαιτέρως σε ανθρώπους, που έχουν πολλές ώρες ορθοστασίας στο ενεργητικό τους.


Ειδική θεραπευτική τεχνική χαλάρωσης και ευεξίας.
Εφαρμογή βελόνας και κινέζικου massage σε κεφάλι, κοιλιά και πέλματα.


Μία εξαιρετική τεχνική καταπολέμησης του άγχους με σκοπό να ξυπνήσουμε το αίσθημα της αρμονίας και της ευεξίας του σώματος μας. Η εφαρμογή της βελόνας γίνεται σε ειδικά βελονιστικά σημεία και η εφαρμογή του massage γίνεται στα τρία κυρίαρχα σημεία του σώματος κεφάλι, κοιλία, πατούσες.


Ο θεραπευόμενος μετά το πέρας της συνεδρίας δηλώνει εξαιρετικά χαλαρός και γαλήνιος.

 

Παλάτου Έφη
Ομήρου 8 Τρίκαλα τηλ. 2431036494-6936805968

Be the first to review this item!


Bookmark this

11 Jul 2016


By Παλάτου Έφη, Φυσικοθεραπεύτρια
Advertisement