Πως θα είναι οι ασφάλειες αυτοκινήτου στο μέλλον;


Η ασφάλεια αυτοκινήτου όπως τη γνωρίζουμε σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με το μέλλον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών του κλάδου.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου όπως τη γνωρίζουμε σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με το μέλλον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών του κλάδου. Οι μεγάλες αλλαγές που θα δεχτούν οι ασφάλειες αυτοκινήτου θα έρθουν μέσα από την αξιοποίηση την αναδυόμενων τεχνολογιών. Παρακάτω μπορούμε να δούμε μερικά σημεία τομής τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τις ασφάλειες αυτοκινήτου:

1. Τρόποι πληρωμής

Σήμερα πληρώνουμε μια ασφάλεια αυτοκινήτου με βάση τις ανάγκες μας για ένα χρονικό διάστημα. Ήδη κάποιες εταιρείες θεωρούν πως αυτό το μοντέλο έχει φτάσει στο σημείο που χρειάζεται να ξεπεραστεί, καθώς υπάρχουν πλέον οι τεχνολογικές υποδομές να υποστηριχτούν νέα πιο ευέλικτα και προσωποποιημένα μοντέλα. Για παράδειγμα σήμερα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου με βάση τα χιλιόμετρα για ένα χρόνο που είναι μια λύση για οδηγούς που κάνουν μικρές αποστάσεις ή αραιή χρήση του οχήματος τους.

2. Η ασφάλεια αυτοκινήτου ως χρηματιστήριο

Φανταστείτε να μην υπάρχει μια σταθερή τιμή για το ασφάλιστρο σας αλλά να αυξομειώνεται καθημερινά με βάση κάποιους παράγοντες. Αυτό δεν βρίσκεται αρκετά μακριά καθώς είναι μια αρκετά γοητευτική ιδέα που μοιράζεται την τεχνολογία block chain των ηλεκτρονικών νομισμάτων τύπου Bitcoin. Έτσι, παράγοντες όπως η προσφορά και ζήτηση, οι αποστάσεις, η ικανότητα του οδηγού και αρκετά άλλα θα μπορούν να αναδιαμορφώνουν την τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου κάθε στιγμή.

3. Πρώτα αξιολόγηση μετά έκπτωση

Οι εταιρείες θέλουν να κάνουν πιο δίκαιες τις ασφάλειες αυτοκινήτου για τους οδηγούς. Έτσι ο μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία υπηρεσιών και εφαρμογών που θα βαθμολογούν τον οδηγό και τις ικανότητες του και θα αναδιαμορφώνουν τις εκπτώσεις στο τιμολόγιο μέσα σε πραγματικό χρόνο. Η συγκεκριμένη τομή αποτελεί αναδιαμόρφωση του γνωστού «bonusmalus» κάνοντας το πιο στοχευμένο, πιο αποτελεσματικό, πιο ουσιαστικό και πιο δίκαιο για τον οδηγό. Η αξιολόγηση είναι το κινητήριο άρμα των αλλαγών καθώς το σημερινό μοντέλο ασφάλειας είναι ενιαίο και ευνοεί σε μερικές περιπτώσεις και τους ασυνείδητους οδηγούς αν είναι τυχεροί.

4. Big Data και βελτίωση υπηρεσιών

Οι γνωστές επιπρόσθετες υπηρεσίες ή καλύψεις του σήμερα, θα πολλαπλασιαστούν μέσα από την αξιοποίηση των big data, δηλαδή του μεγάλου όγκου δεδομένων πελατών ασφάλειας αυτοκινήτου, αλλά και τις οδηγικές τους εμπειρίες. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες θα είναι σε θέση να καλύπτουν πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους καθώς θα γνωρίζουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Έτσι ένας πελάτης θα βγαίνει κερδισμένος, καθώς θα μπορεί να αγοράσει κάτι που χρειάζεται και όχι κάτι που απλά το πήρε προληπτικά αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.

5. Στόχος η ασφαλέστερη οδήγηση

Μέσα από τις παραπάνω καινοτομίες το μεγάλο στοίχημα θα είναι η μείωση των ατυχημάτων και η δημιουργία μιας νέας γενιάς οδηγών με ισχυρότερη συνείδηση, οδηγική κουλτούρα και περισσότερες επιλογές για την ασφάλεια αυτοκινήτου τους.

Be the first to review this item!


Bookmark this

03 Aug 2018


By BizNews
Advertisement