Γάμος και βάπτιση: Τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας αξίζουν να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μας


Διαχρονικά, η ζωή του ανθρώπου πάνω στη γη αποτελούσε και αποτελεί ένα διαρκή αγώνα επιβίωσης. Παρά τον κόπο και τον αγώνα που κάνουμε καθημερινά, τα χαρμόσυνα γεγονότα που μας πλημμυρίζουν ικανοποίηση και ευτυχία είναι πολλά στη ζωή μας.


Υπάρχουν όμως και κάποια γεγονότα, λίγα στον αριθμό, που σφραγίζουν ανεξίτηλα τη μνήμη μας και τα κουβαλάμε για μια ζωή στην καρδιά μας. Ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα που μας σημαδεύει για πάντα είναι ο γάμος μας.


Ο γάμος, ανάλογα με την κουλτούρα, το θρήσκευμα, την ιδιοσυγκρασία, ή και τις προσωπικές επιλογές του καθενός, διαφέρει, ως προς το τελετουργικό του μέρος. Μπορεί να είναι θρησκευτικός ή πολιτικός, σε ανοιχτό κύκλο για τους πιο κοινωνικούς και εξωστρεφείς ή σε κλειστό για όσους επιθυμούν να βιώσουν αυτό το γεγονός με λίγους και καλούς. Αυτό που δεν αλλάζει και δεν επηρεάζεται από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις του τελετουργικού είναι ότι ο γάμος είναι το κατώφλι μιας τρυφερής, συντροφικής πορείας. Μετά το γάμο, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί το πολυαναμενόμενο φυσικό επακόλουθο, που έρχεται να ολοκληρώσει την ευτυχία του ζευγαριού. Κορυφαίο γεγονός στη ζωή του νεογέννητου και όλης της οικογένειας αποτελεί η βάπτισή του.
Και τα δύο αυτά γεγονότα, ο γάμος και η βάπτιση αποτελούν γεγονότα που συνηθίζουμε να προετοιμάζουμε με αδημονία κι ιδιαίτερη χαρά, θέλοντας να φροντίσουμε για κάθε λεπτομέρεια. Είναι γεγονός ότι παρ' ότι φαίνεται απλό, είναι πολλές οι λεπτομέρειες που πρέπει να τακτοποιηθούν για να ευχαριστηθούμε εμείς και οι καλεσμένοι μας.


Ξεκινώντας από το έμψυχο συστατικό γάμου και βάπτισης, πρέπει καταρχήν να αποφασίσουμε με ποιους επιθυμούμε να μοιραστούμε τα σημαντικά αυτά γεγονότα. Είναι πολύ σημαντική η επιλογή των ανθρώπων με τους οποίους θα δεθούμε άρρηκτα μέσω των μυστηρίων αυτών, των κουμπάρων μας.


Μετά τη λήψη αυτής της απόφασης, που λίγο ή πολύ την έχουμε συνήθως από καιρό κατασταλαγμένη στο μυαλό μας, θα πρέπει να φροντίσουμε για θέματα, όπως η εκκλησία, οι καλεσμένοι, ο χώρος της δεξίωσης, η διακόσμηση, τα προσκλητήρια γάμου βάπτισης και οι μπομπονιέρες.


Με την πάροδο των χρόνων και την εξειδίκευση των εταιρειών που ασχολούνται κατ' επάγγελμα με το γάμο και τη βάπτιση, η ζωή μας έχει γίνει πιο εύκολη, καθώς υπάρχει πια μεγάλη γκάμα επιλογών για όλα τα επιμέρους προαπαιτούμενα των μυστηρίων αυτών.


Για παράδειγμα στο θέμα της μπομπονιέρας συναντά κανείς τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε μία προσωπική επίσκεψη στα καταστήματα ειδών γάμου και βάπτισης μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων, υλικών, αλλά και τιμών. Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει  μπομπονιερες  από τα σχέδια που θα του προτείνουν οι επαγγελματίες του κλάδου ή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σε συνεργασία με τους ειδικούς τις μπομπονιέρες που δένουν αρμονικότερα με το θέμα του γάμου ή της βάπτισης που σχεδιάζει.


Στο θέμα της μπομπονιέρας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, μετά τη λήξη του μυστηρίου, αυτή παραμένει στους καλεσμένους ως ενθύμιο του σημαντικού γεγονότος. Όλοι έχουμε σχετική εμπειρία από μπομπονιέρες που με την λήξη του μυστηρίου απορρίφθηκαν στα σκουπίδια, ή σε άλλες περιπτώσεις εξακολουθούν μέχρι σήμερα να κοσμούν το σπίτι μας και να αποτελούν αναμνηστικό της ευτυχισμένης περίστασης. Η επιλογή είναι δική μας.


Σύγχρονη τάση στο είδος είναι και η κατασκευή μπομπονιέρας με υλικά που μπορούμε να παραγγείλουμε από καταστήματα online. Σε αυτή όμως την περίπτωση και για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να είμαστε σίγουροι ότι διαθέτουμε χρόνο και ικανότητα να φέρουμε εις πέρας το εγχείρημα αυτό.


Σε κάθε περίπτωση πρέπει για την οργάνωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος, όπως ο γάμος ή η βάπτιση να εμπιστευθούμε τους ειδικούς και να χαρούμε κάθε στιγμή της ευχάριστης αυτής διαδρομής.
    

Be the first to review this item!


Bookmark this

29 Apr 2015


By andreas writer
Advertisement